Populaire woonplaatsen in Overijssel

Wonen in Overijssel is wonen in een omgeving vol rust en mooie natuurgebieden, maar de provincie in het oosten van Nederland telt ook een aantal grote steden. Wat zijn populaire woonplaatsen in Overijssel? En hoe zit het met het woningaanbod? We hebben de feiten en cijfers voor je op een rij gezet.

Populaire woonplaatsen in Overijssel

Overijssel is een provincie in het oosten van Nederland, die hemelsbreed 3.412 vierkante meter omvat. Genoeg ruimte om te wonen! Er zijn verschillende, grote en minder grote, steden. We hebben een overzicht gemaakt van de populairste woonplaatsen.

Enschede

Enschede ligt tegen de Duitse grens aan en wordt gezien als het bruisende hart van Twente. Hier staan in totaal 73.672 woningen geregistreerd. Wat opvalt aan het woningaanbod in Enschede is dat hier bovengemiddeld veel huurwoningen zijn: maar liefst 50 procent van het totale woningaanbod bestaat uit huurhuizen. 85 procent van de huizen is voor 2000 gebouwd. De gemiddelde huizenprijs in Enschede is 290.000 euro.

Deventer

Deventer is een levendig stadje aan de IJssel, dat in 2020 haar honderdduizendste inwoner mocht verwelkomen. Er staan 44.707 woningen geregistreerd in Deventer. Hiervan is 44,5 procent huurwoningen en 55,5 procent koophuizen. 83 procent van de huizen is voor het jaar 2000 gebouwd. De gemiddelde woningprijs is met 223.500 euro aanzienlijk lager dan in Zwolle en Enschede.

Zwolle

In het noordelijkere Zwolle staan 56.595 woningen geregistreerd en bestaat 47 procent van het woningaanbod uit huurwoningen en 52 procent uit koopwoningen. In de gemeente staan veel nieuwe woningen: 80 procent is gebouwd voor het jaar 2000 gebouwd, de overige 20 procent is nieuwbouw. In Zwolle betaal je wel aanzienlijk meer voor een huis. De gemiddelde verkoopprijs is 362.000 euro.

Andere populaire woonplaatsen in Overijssel

Andere populaire woonplaatsen in Overijssel zijn Hengelo, Almelo en dorpen als Olst, Wijhe en Raalte. Ben je op zoek naar een passende woning? Kies dan voor een lokale makelaar. Deze vind je simpel en snel met een Google search naar ‘makelaar + woonplaats’, ‘makelaar Deventer’ bijvoorbeeld. Een lokale specialist weet alles over de omgeving en wordt vaak als eerst getipt bij nieuw aanbod.

Aanbevolen artikelen