Tips voor jonge ouders

Als kersverse ouders heb je vaak nog een hoop te leren. Dat is niet erg, daar hebben we allemaal mee te maken (gehad). Waar kun je terecht met vragen over opgroeiende kids? Hoe vind je een geschikt oppasadres? En hoe ga je om met kinderen die vrijwel alles dat gezond is weigeren te eten? 3 tips voor jonge ouders!

Vragen over opgroeiende kinderen?

Voor vragen over opgroeiende kinderen kun je natuurlijk terecht bij het consultatiebureau en bij je huisarts, maar er zijn meer goede tips voor jonge ouders. Zo heeft de GGD bijvoorbeeld een speciale afdeling voor jeugdgezondheid, die je kunt bellen of bereiken via een online chat op de website. Verder zijn er in elke gemeente wijkteams met een inloopspreekuur voor uiteenlopende vragen. En worden in verschillende steden zogenaamde ´mama café´s´ opgezet, waar jonge moeders hun ervaringen kunnen delen.

Tips voor jonge ouders die werken

Jonge ouders die werken hebben naast de nodige vragen, ook te maken met een strak schema. Een goed oppasadres is dan essentieel. Deze vind je simpel en snel met een Google search naar ´kinderopvang + je woonplaats’, ‘kinderopvang Amsterdam’ bijvoorbeeld. Selecteer meerdere opties en plan een kennismaking bij alle kanshebbers, voordat de je een definitieve keuze maakt.

De beste voorbereiding voor voorbeeldige eters!

Eten weigeren is een veelgehoord probleem bij ouders van jonge kinderen. Groente en fruit gaat met moeite naar binnen, maar als het tijd is voor het toetje hebben ze opeens weer enorme trek! Om kinderen voor te bereiden op een gezond eetpatroon moet je ze al jong laten wennen aan verschillende smaken. Met de bekende groente- en fruithapjes uit de supermarkt of met vers geprakte groente.

Aanbevolen artikelen