De perfecte badkamer voor het hele gezin

De badkamer is de meest bezochte ruimte in huis. Vooral tijdens de drukke ochtendspits en vlak voor het slapengaan is het een komen en gaan van gezinsleden. De perfecte badkamer voor het hele gezin is kindvriendelijk en voorzien van de nodige 2021 updates. Maar hoe zorg je voor een kids-proof badkamer? Klustips!

Badkamer verbouwen

Ben je van plan om de badkamer te vernieuwen of verbouwen? Dit vraagt om de nodige voorbereidingen. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om alvast een goed douche-adres te regelen. Tijdens de verbouwing kun je op z’n minst een paar dagen niet thuis douchen! Kleine klussen kun je zelf opknappen, maar voor het grote werk doe je er verstandig aan om een badkamerspecialist in de buurt in te schakelen. Die vind je simpel en snel met een Google search naar ‘badkamers + je woonplaats’, ‘badkamers Rijssen’ bijvoorbeeld.

Een nieuwe badkamer voor het hele gezin

Een nieuwe badkamer voor het hele gezin vraagt om kindvriendelijke accessoires. We hebben 3 musthaves voor je op een rij gezet.

1.   Een thermostaatkraan

Zijn de kids groot genoeg om te weten hoe de kraan werkt? Dan loop je een verhoogd risico op verbrande handjes! Thermostaatkranen bieden uitkomst. Deze hebben een maximumtemperatuur van 38 graden en de kraan is zo ontwikkeld dat de buitenkant nooit heet wordt, ook niet als hij op de maximumstand staat.

2.   Anti-slipmatjes

Uitglijders zijn de meest voorkomende ongelukken in huis en in de vochtige badkamer is een vervelende uitglijder zo gemaakt! Een kindvriendelijke badkamer is daarom voorzien van anti-slipmatten. Hiermee kunnen de kids veilig dansen, zingen en springen onder de douche!

3.   Opstapjes

Op een bepaald moment krijgen kinderen een leeftijd waarop ze alles zelf willen doen. Uit veiligheidsoverwegingen, kun je het best één of meerdere opstapjes in de badkamer neerzetten. Een plastic krukje voor de wastafel en het toilet bijvoorbeeld. Gebruik het liefst voor elke ´opstapplek´ een ander krukje, het is niet verstandig om ze hier zelf mee door de badkamer te laten slepen.

Aanbevolen artikelen