Dakkapel renoveren of een nieuwe kopen?

Dakkapel renoveren of een nieuwe kopen?

Heeft jouw dakkapel zijn beste tijd gehad en is hij toe aan een opknapbeurt? Dan heb je twee mogelijkheden: dakkapel renoveren of een nieuwe kopen. Veel mensen kiezen voor het eerste, maar is renoveren altijd de beste keuze? We hebben de voors en tegens voor je op een rij gezet.

Dakkapel renoveren of vernieuwen?

De keuze tussen een dakkapel renoveren of vervangen is afhankelijk van een aantal criteria. Zet voordat je de knoop doorhakt de volgende zaken voor jezelf op een rij:

  • Wat is de staat van de wanden, kozijnen en het dak?
  • Is de isolatie en de beglazing nog up to date?
  • Vind je periodiek onderhoud niet erg of ga je voor een (nieuwe) onderhoudsarme dakkapel?
  • Verhoogt een nieuwe dakkapel de waarde van je woning?
  • Ben je nog blij met de huidige afmetingen of wil je meer woonruimte creëren?

Een dakkapel renoveren

Een dakkapel renovatie kan op verschillende manieren. De omvang van de renovatie is afhankelijk van de staat van de dakkapel. Soms hoeft alleen de dakbedekking te worden vervangen, andere modellen hebben het behoorlijk te verduren gehad in het Nederlandse weer en zijn ook toe aan nieuwe wanden, kozijnen en beglazing. Houten dakkapellen hebben meer last van verval. Ze moeten gemiddeld eens in de vijf jaar worden gerenoveerd. Kunststof dakkapellen zijn onderhoudsarm, meer dan een periodieke schoonmaakbeurt is de eerste 10 á 15 jaar niet nodig!

Een nieuwe dakkapel laten plaatsen

Een nieuwe dakkapel laten plaatsen klinkt als een veel grotere klus dan een dakkapel renovatie, maar dit valt in de praktijk reuze mee. De meeste dakkapellen worden prefab gebouwd. Dit betekent dat al het voorwerk in de werkplaats van de specialist wordt gedaan en dat hij bij jou thuis alleen nog maar geplaatst hoeft te worden. Dit kan binnen één dag! Een nieuwe dakkapel heeft het grote voordeel dat je uitbouw hiermee weer helemaal up to date is en voldoet aan alle hedendaagse vereisten.

Aanbevolen artikelen