Een bedrijfsprinter uitzoeken, waar begin je?

Printers zijn er in vele soorten en maten. Dit kan een bedrijfsprinter uitzoeken knap lastig maken! Kies je voor een technische of voor een grafische printer? Een standaard A4-model of voor één die in grootformaat kan afdrukken? En wat zijn de mogelijkheden als je niet direct budget kunt vrijmaken voor een nieuwe zakelijke printer? We hebben het voor je op een rij gezet.

Technische of grafische printer?

Een aandachtspunt bij het uitzoeken van een bedrijfsprinter is het verschil tussen een technische en een grafische printer. Een technische printer kan snel veel afdrukken. Wie veel print bespaart tijd en geld met een technische printer. Een grafische printer geeft het mooiste kleurresultaat. Dit komt omdat deze gebruik maakt van cartridges met een kleurenscala aan inkt. inkjetprinters beschikken vaak over de cyaan, magenta, geel, zwart en matzwarte kleuren. Technische modellen bieden meer features. Zo kunnen ze  bijvoorbeeld connecten met apps als Autocad en Revit, die worden gebruikt voor industriële ontwerpen.

Een grootformaat bedrijfsprinter

Afdrukken in groot formaat zijn: A2, A1 en A0 vellen. Ter illustratie het bekende A4-tje gaat vier keer in een A2 en zestien keer in een A0-papier. Drukwerk dat o.a. geschikt is voor bouwtekeningen, productiemateriaal, reclamebanners, posters, stoepborden, displays, abri’s, bewegwijzering en ander promotiemateriaal.

Een zakelijke printer huren

Wil je een nieuwe bedrijfsprinter uitzoeken, maar kun je niet direct budget vrijmaken? Dan is een zakelijke printer huren een goed alternatief. Kiest uit bekende merken als Cerox, Canon, Ricoh en HP en betaal een vast bedrag per maand. Inkt en onderhoud zijn bij de prijs inbegrepen. Je nieuwe bedrijfsprinter wordt al binnen drie tot vijf werkdagen geleverd.

Aanbevolen artikelen