Verschillende soorten tablets

Op zoek naar een goeie tablet? Maar weet je niet welke je moet kiezen? Of sterker nog, heb geen flauw idee wat het verschil is tussen al die verschillende soorten? Hier worden je antwoorden vlug en eenvoudig beantwoord. Van tekentablets tot aan kindertablets, hier vind je de belangrijkste informatie over verschillende tablets.

Net grote smartphones met diverse besturingssystemen

Tablets kunnen worden onderverdeelt in verschillende besturingssystemen. Het is belangrijk dat je kiest voor een besturingssysteem dat voor jou goed aanvoelt.

  • iPadOS is een besturingssysteem dat wordt gebruikt voor iPads. Het is het besturingssysteem dat het meest is ontwikkeld en bevat daardoor de meeste apps voor op je iPad.
  • De concurrent van iPadOS is Google Android. Tablets die gebruik maken van Android hebben veel meer vrijheid in het aanpassen van het uiterlijk van de tablet. Elke Android- tablet werkt net iets anders, doordat er verschillende soorten tablets worden ontwikkeld die op het besturingssysteem van Android werken.
  • Windows 10 is een redelijk recent besturingssysteem op dat markt voor tablets. Tablets die gebruik maken van dit besturingssysteem werken vrijwel hetzelfde als computers die op Windows 10 werken. Het nadeel is dat niet veel functie geschikt zijn voor een aanraak scherm en je loopt nog steeds het risico om virussen op te lopen.

Tablets met een speciale functie

Als op zoek bent naar een tablet dat dient als een creatieve uitlaatklep, is een tekentablet een uitstekende keuze. Diverse aanbieders zoals DIMA – Mijntekentablet, bieden speciale tekentablets aan, die geschikt zijn voor als je jouw creatieve kunsten digitaal wilt uitwerken. Wil je de kinderen ook voorzien met een geschikte tablet? Dan is het aanschaffen van een kindertablet aan te raden. De tablet is ingebouwd met een systeemwaarmee je constant toezicht kan houden op jouw kind terwijl zij veilig genieten van hun tablettijd.

Aanbevolen artikelen