Verschillende types akoestische plafondpanelen

Verschillende types akoestische plafondpanelen

Heb je besloten om jpuw plafond aan te wenden om aan akoestische optimalisatie te doen? Een fijne akoestiek zorgt ervoor dat je een ruimte als aangenaam ervaart. Een Akoestische wandpaneel kan alvast zorgen voor een verbeterde geluidsbeleving. Maar welke verschillende soorten akoestische plafondpanelen bestaan er zoal?

Geluidsabsorberend wand- en plafondpaneel

De geluidsabsorberende panelen kunnen zowel tegen een wand als aan het plafond gebruikt worden. Deze panelen worden gemonteerd vlak tegen het plafond. Ze gaan behoorlijk goed op in de achtergrond en niemand zal de plafondpanelen zomaar toevallig ontdekken. Je kunt natuurlijk zelf een kleur of tint kiezen wanneer je de plafondpanelen bestelt.

Plafondeiland of akoestische cloud

Een plafondeiland bestaat uit een akoestisch paneel dat onder het plafond zweeft. Deze oplossing maakt deel uit van het interieur design en je kunt er een echte design statement mee maken. Bovendien verbeter je er ook meteen de akoestiek mee.

De panelen worden vervaardigd uit hard geperste minerale wol. Daarna worden ze afgewerkt met een polyester doek. Je kiest zelf de tint of kleur die het best bij jouw interieur past.

Akoestische baffles

Akoestische baffles zijn een ideale oplossing in panden met een hoog plafond, maar je kunt ze in principe ook bij middelhoge plafonds gebruiken. De baffles zijn akoestische panelen die in verticale positie onder het plafond worden bevestigd. Hun verticale positie zorgt ervoor dat deze akoestische oplossing bijzonder goed werkt om geluiden te absorberen. Ze worden dan ook vak toegepast op plekken waar de akoestiek vaak dramatisch slecht is: horeca zaken, sporthallen, conferentieruimtes, …

Ook deze panelen zijn verkrijgbaar in een kleur naar eigen keuze. Je kunt ze dus net zo opvallend maken als je zelf wil!

Het beste type akoestisch plafondpaneel

Het beste type akoestisch plafondpaneel is het paneel dat het best past bij jouw ruimte, interieur en huidige situatie. In veel gevallen is een akoestisch plafondpaneel de goede oplossing. Op plaatsen waar je het interieur een extraatje wil geven, is een plafondeiland zeker een goede keuze. Heb je voldoende hoogte die je kan gebruiken? Dan kies je misschien best voor baffles. Hoge ruimtes hebben vaak de neiging om een slechte akoestiek te veroorzaken!

Aanbevolen artikelen