Verschillen B2B en B2C design

In je bedrijf ben je altijd op zoek naar nieuwe manieren om je producten nog beter uit te brengen. Industriële ontwerpers spelen hierbij een belangrijke rol in niet alleen brengen het brengen van nieuwe ideeën, maar ook het verbeteren van bestaande producten. Een uitstekende keuze is om door een professioneel bedrijf als QDP een praktisch industrieel design te laten ontwerpen dat aan al jouw eisen voldoet en binnen jouw bedrijf past.

B2B vs. B2C

Wanneer je start met je eigen bedrijf, vraag je je natuurlijk af welk model je moet hanteren. Zo zijn er “business to business”, oftewel “B2B” bedrijven. B2B bedrijven, zoals Adobe en IBM, verkopen goederen en diensten direct aan andere bedrijven. Daarnaast zijn er “business to consumer”, oftewel “B2C” bedrijven. B2C bedrijven, zoals McDonalds, Airbnb en Apple, verkopen goederen en diensten direct aan consument, die dit voor persoonlijk gebruik aanschaffen.

Welke model kies jij voor je bedrijf?

Een B2B of een B2C model? Over het algemeen wordt het aangeraden om met een B2C model te starten, zodat je jezelf bekend maakt met waar consumenten naar op zoek zijn. Zo krijg je een goeie indruk van de verschillende consument dat aanwezig is op de markt. Het aannemen van een B2B model wordt aangeraden als je al ervaring hebt met het werken in een eigen bedrijf en al wat connecties met andere bedrijven hebt gemaakt. Je kan een startend bedrijf met een B2C model later altijd uitbreiden naar een B2B model, wanneer jij hier klaar voor bent.

De klant maakt het verschil

Het verschil tussen B2B en B2C bedrijven is dat ze ieder een andere groep klanten op het oog hebben. Wanneer je op zoek bent naar een ideaal design, zal het niet veel uitmaken of je kiest voor een B2B design of een B2C design.

Aanbevolen artikelen