Zakelijk vervoer voor goederen

Zakelijk vervoer van goederen kan diverse vormen aannemen. De goederen kunnen van verkoper naar koper vervoerd worden, tussen filialen of zelfs via een goederenlift binnen één bedrijfspand. Wel zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

Welk vervoer kies je?

Als goederen tussen verschillende locaties vervoerd moeten worden, is het goed om na te denken op welke wijze de goederen het beste kunnen worden vervoerd. Dit zal vaak afhangen van de afstand en het soort goederen. Vaak zal vervoer over de weg voor de hand liggen. Voor etenswaren zal je dan een verkoelde wagen nodig hebben. Maar dit kan bijvoorbeeld ook per schip of vliegtuig. Of verschillende vervoersmiddelen binnen één traject. Als goederen met het vliegtuig aankomen, zullen deze over de weg vaak nog verder moeten worden vervoerd naar de eindbestemming.

Een goederenlift

Als goederen binnen een bedrijfspand moeten worden vervoerd is het goed om ook binnen deze locatie over goede middelen te beschikken. Als je verschillende verdiepingen hebt en vaak grote of zware objecten moet vervoeren, is een goederenlift een echte aanrader. Hierin bestaan verschillende varianten met diverse eigenschappen en in verschillende prijsklassen.

Verzekering

Zorg ervoor dat de goederen die vervoerd worden goed zijn verzekerd. Tijdens het vervoer gaat er nog al eens wat mis. De goederen kunnen beschadigd raken bij het laden en/of lossen, tijdens de reis in het voertuig of tijdens de opslag. Het is goed om van te voren vast te leggen, dat gebeurt vaak contractueel, bij wie de aansprakelijkheid voor deze risico’s ligt. Daarbij is een verzekering essentieel om niet voor onverwachte grote schadeclaims komen te staan.

Aanbevolen artikelen