De voordelen van maatwerk website ontwikkeling: van uniek design tot functionaliteit

Heb je interesse om een nieuwe website te laten ontwikkelen voor je onderneming om online te groeien? Als je op zoek gaat naar een marketingpartner om je website te laten bouwen, dan zul je termen tegenkomen zoals custom made en maatwerk. Wat houdt een maatwerk website precies in en waarom zou je hier voor moeten kiezen en niet voor een template?

 

Maatwerk websites vs template websites

Tegenpool van maatwerk websites zijn websites met templates. Websites met templates zijn tegenwoordig heel goedkoop om te maken. Echter merk je dat dit soort websites een soort van standaard zijn en je krijgt niet het gevoel wat je over wilt brengen met je onderneming. Het investeren in een maatwerk website is een flinke investering, maar op de lange termijn betaalt het zich uit in een unieke, professionele online uitstraling. Dat zorgt op de lange termijn er ook voor dat je meer leads genereert. Meer offerte, verkoop en contactaanvragen.

 

Met een maatwerk website profiteer je van maatwerk

Een van de grootste voordelen van maatwerk websites is dat je de website helemaal kunt afstemmen op je doelgroep, je doel, je merkuitstraling en andere online marketing middelen. Elke bezoeker van je website heeft het gelijk door: dit is jouw unieke website. Zo kun je op resultaat sturen doordat alle functies van de website precies zijn opgesteld zoals jij het hebt ingebeeld. Alles op je website kun je afstemmen op de behoefte van je doelgroep en het gedrag.

 

Je profiteert met een maatwerk website van snelheid

Een maatwerk website is meestal veel sneller dan een website gemaakt met een template. De reden hiervoor is omdat maatwerk websites er precies in hebben wat er nodig is, en niet meer dan dat. Dat betekent geen overige software en bestanden waardoor je website vertraagd kan worden. Dit is belangrijk, want tegenwoordig zijn snelle websites essentieel. Want het is namelijk zo hoe sneller je website, hoe prettiger de gebruikservaring is en hoe meer conversies je krijgt. Niet alleen dat, want snellere websites zorgen er ook voor dat je beter vindbaar wordt in zoekmachines zoals Google en Bing. Bezoek je een website, dan zul je niet merken of de ene website trager is dan de andere. Maar toch is een fractie van een seconde belangrijk voor de impact van conversies. Bezoekers scrollen en klikken namelijk ontzettend snel door het internet en zodra iets te lang duurt klikken ze gauw genoeg verder.

Aanbevolen artikelen