Verschillende typen matrassen

Matrassen zijn er in vele soorten en maten, voor elk slaaptype is een passende oplossing te vinden! Goede ondersteuning tijdens de nachtelijke uren is belangrijk. Het zorgt ervoor dat je ´s ochtends uitgerust wakker wordt en voorkomt fysieke en mentale klachten, die slapeloosheid kunnen veroorzaken. Welke verschillende typen matrassen zijn er? En wat past bij jou? Tips voor zorgeloze nachten en uitgeslapen ochtenden!

Welke verschillende typen matrassen zijn er?

Matrassen bestaan uit een harde buiten- en een zachte binnenlaag. Het verschil tussen de matrastypen zit, naast het formaat, met name in de vulling. Ook deze binnenlaag is opgebouwd uit verschillende materialen. Pocketvering en traagschuim bijvoorbeeld of pocketvering en koudschuim. De vulling en de dikte van het matras zijn bepalend voor het ligcomfort.

De vulling

Er zijn verschillende soorten matrasvullingen. We hebben de 5 meest gebruikte materialen voor je op een rij gezet.

  1. Pocketvering
  2. Koudschuim
  3. Traagschuim
  4. PU schuim
  5. Polyetherschuim of PE-schuim

Een medisch matras

Een medisch matras is een matras die helemaal is afgestemd op jouw slaapbehoeften. Een matras op maat die past bij jouw slaaphouding, lengte, gewicht, de mate van nachtelijk transpireren en je persoonlijke voorkeuren. Dit zorgt voor de perfecte ondersteuning tijdens het slapen en voorkomt of verlicht fysieke klachten. En door de goede ventilatie heb je geen last meer van klamme nacht of koude voeten. De beste oplossing tegen slapeloosheid!

Matras schoonhouden? 3 tips

Een nieuw matras is geen kleine aankoop. Om zo lang mogelijk van te kunnen genieten, moet je hem schoon en fris houden. 3 wastips!

  1. Gebruik een topmatras. Die kun je er gemakkelijk afhalen en op 30 graden wassen in de machine.
  2. Ruikt je matras niet fris? Strooi er een beetje waspoeder op, wrijf dit in met een harde borstel en zuig het poeder vervolgens op met de stofzuiger.
  3. Laat je matras regelmatig een dagje luchten. Haal al het bedlinnen eraf en zet het matras rechtop tegen een muur, zodat hij kan doorwaaien.

Aanbevolen artikelen