Je huis wat meer kleur geven

Nu we steeds meer tijd thuis doorbrengen, maken we het hier het liefst zo gezellig mogelijk. De woontrend van 2021 is dan ook: meer kleur in huis. Het mag allemaal net even wat vrolijker! Wat zijn de trendkleuren van dit seizoen? Hoe breng je kleur aan in huis zonder dat het een bonte bedoeling wordt? En wat zijn de beste DIY-tips voor thuisklussers?

Meer kleur in huis

Er zijn verschillende manieren om meer kleur aan te brengen in huis. Met kleur in je interieur bijvoorbeeld, door je woonaccessoires een beetje op te spicen of door all the way te gaan: met gekleurde muren. We hebben alle mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Meer kleur in je interieur

Meer kleur in je interieur kun je simpel en snel realiseren door een groot meubelstuk in een opvallende kleur te kopen. Een lime groene bank bijvoorbeeld, een gele keukentafel of een rood vloerkleed. Dit wordt de eyecatcher van de kamer en zal gegarandeerd voor een vrolijke look & feel zorgen! Je kunt ook kleiner werken: met accessoires in verschillende kleuren. Kaarsjes bijvoorbeeld, kussens, bijzettafels en bloempotten.

Gekleurde muren

Wil het het grootser aanpakken? Dan kun je ook één of meerdere muren een vrolijke kleur geven. Houd bij het uitkiezen van de kleur rekening met de ruimte. Donkere kleuren maken de kamer kleiner, licht vergroot. Je kunt ervoor kiezen om het schilderwerk zelf te doen, een professional inschakelen kan ook. Die is vaak binnen een paar uur klaar, waardoor je nog dezelfde dag van je gekleurde muur kunt genieten!

DIY-tips voor thuisklussers

  • Dek alles goed af voordat je gaat schilderen
  • Vergeet niet om oude kleren aan te trekken!
  • Plak hoekjes en randjes af, zodat je strakke lijnen kunt maken
  • Een meegeschilderd plafond is helemaal van nu!
  • De woonkleur van het seizoen is: okergeel

Focus keyword

Meer kleur

Meta

De woontrend van 2021 is: meer kleur in huis. Het mag allemaal net even wat vrolijker! Hoe ga je zelf aan de slag? De beste DIY-tips voor thuisklussers.

Aanbevolen artikelen